Transport

Mange av våre festivalgjengere finner overnatting på hytter, hos venner eller familie i nærheten. Noen samler vennegjengen og kjører sammen, mens andre foretrekker fly, tog eller buss. Uansett hvordan du reiser, er Sandefjord alltid lett tilgjengelig!

Parking, tog og buss. By the Pond 2024.

Togforbindelsene fra Oslo og omkringliggende byer til Sandefjord er hyppige, og fra Torp flyplass er det kun en kort kjøretur. Så, enten du kommer fra Oslo, Drammen, Sandefjord, en naboby eller et helt annet sted – er du alltid nær opplevelsen ved By the Pond!

Ta bussen hjem med Sharebus

Sharebus

For å sikre at alle kommer seg trygt hjem fra festivalen, har vi inngått et samarbeid med Sharebus om transport. Bussene starter å kjøre ved festivalslutt klokken 23:00 begge dager, og avgangene finner sted etter hvert som bussene fylles opp. Siste avgang er ved midnatt. For å være sikker på at du kommer med bussen, er det viktig at billetter bestilles på forhånd. Merk at bussene fra Sharebus vil stå parkert ved Sandefjord videregående skole i Krokemoveien.

Sharebus tilbyr følgende ruter:

Rute 1 – Grenland

Stopper ved Telemarksporten, Porsgrunn stasjon og Skien stasjon.

Rute 2 – Larvik/Stavern

Stopper ved Meny Åsane, Hem, Klåstadkrysset, Tjøllingvollen, Østre Halsen, Larvik stasjon og Stavern.

Rute 3 – Drammen/Oslo

Stopper ved Drammen stasjon, Sandvika og Oslo Sentralstasjon.

Rute 4 – Horten/Holmestrand

Stopper ved Cirkle K Kopstadkrysset (Horten) og Bentsrudkrysset (Holmestrand).

Rute 5 – Tønsberg

Stopper ved Fokserød, Fevang, Stokke sentrum, Melsomvik, Vear og Tønsberg stasjon.

Merk: For å være sikker på at du kommer med bussen, er det viktig at billetter bestilles på forhånd.

Kjøp billetter nå

Sykkelparkering

Vi oppfordrer alle som har anledning til å sykle til festivalen. Det er anledning til å sette fra seg sykler ved Sandefjord videregående skole. Husk å bruke sykkelhjelm for din egen sikkerhet, og vær oppmerksom på promille-regler når du ferdes i trafikken.

Bilparkering

Det er ikke anledning til å sette fra seg bil eller andre kjøretøy oppe ved festivalområdet, men passasjerer kan avleveres i Krokemoveien ved Sandefjord videregående skole. Ved utslipp stenges veien i krysset Krokemoveien/Laskenveien.

Følgende parkeringsalternativer anbefales:

- Sandefjord videregående skole: Innkjøring fra Bugårdsbakken, rett etter rundkjøringen ved Meny. Merk at det kan være svært begrenset plass her.

- Jotun Nybyen: Ved malingfabrikken Jotuns tidligere forskningslokaler er det muligheter for parkering. Adressen er: Rosenvolds gate 19.

- Tivolitomta: I Sandefjord sentrum i nærheten av brygga er det en stor plass avsatt til parkering. Adresse: Thor Dahls gate 1-5.

I tillegg er det flere mindre parkeringsplasser, parkeringskjellere og parkeringshus i Sandefjord sentrum. Kommunens satser gjelder på samtlige av disse plassene.

HC-parkering

Det er enkelte plasser der bevegelseshemmede kan parkere ved Sandefjord videregående skole. Merk at det er begrenset med plasser. Adresse: Krokemoveien 12 A. Er det et sterkt behov for å avstigning nærmere festivalen, ta kontakt på: post@bythepond.no.

Bobilparkering

Kommer du med bobil, har Sandefjord en egen bobilparkering. Denne ligger kloss inntil vannet. Adressen til bobilparkeringen er Sandefjordsveien 7.

Planlegg din reise til festivalen med Entur

Med Entur kan du søke etter reiser og få alternativer fra alle kollektivselskaper i hele landet, deriblant buss, tog, trikk, bane, ferge og by-og sparkesykler. I appen kan du kjøpe billett til alle tog og flere av landets kollektivselskaper.

Kjøp billetter